Arctic Futures Symposium åbner nye døre i Arktis
- Jeg fik en positiv modtagelse af alle, der synes, at det er rigtigt spændende med et erhvervsnetværk af virksomheder, der er dedikeret til Arktis.
- Arktisk Råd og Arktisk Økonomisk Råd er vigtige omdrejningspunkter for Arktis. men konferencen og ikke mindst networking før, under og efter arrangementet
afslører de mange korridorer, der også eksisterer uden for disse fora, fortæller Ellen Arnskjold, der har tasken fuld af visitkort, ny viden, nye indtryk og nye ideer, som kan skabe nye muligheder for medlemmerne af erhvervsnetværket.
Et af symposiets paneler diskuterer mulighederne for den maritime sektor i Arktis. Moderator er Lise-Lotte Terp, der skimtes yderst til venstre i billedet |
- Det store fremmøde viser, at det er vigtigt at være repræsenteret ved den slags begivenheder. Jeg vil bruge den kommende tid på blandt andet at analysere, om der kan skitseres konkrete projekter, samarbejdsmuligheder eller andre afledte effekter ud af de nye kontakter, som kan skabe værdi for medlemmerne af Arctic Business Network.
Residence Palace nær EU-parlamentet i Bruxelles var tirsdag og onsdag samlingssted for 180 aktører i det arktisk-europæiske samarbejde. |
- Men i det hele taget er det overvældende at opleve den store interesse for Arktis. Området har rigtig mange landes fokus politisk, forsknings/uddannelsesmæssigt og Innovations/forretningsmæssigt, økonomisk, miljømæssigt, osv Og alle udtrykker engagement og ansvar for udvikling i den arktiske region, siger Ellen Arnskjold.
Bag Arctic Futures Symposium står The International Polar Foundation. Organisationen har samarbejdet med blandt andre nordjyske Arctic Consensus om at arrangere dette års symposium, hvor de tre hovedtemaer var klimaforandringer, regional udvikling indenfor den nordlige polarcirkel samt observatørernes rolle i Arktisk Råd.
- Det er vigtigt for Arctic Consensus at deltage i arrangementer som Arctic Futures Symposium, fordi vi har et ønske om, at vore indsatser giver mening på tre niveauer: lokalt/regionalt, nationalt og på EU niveau. På EU-niveau er det flere aspekter: økonomiske muligheder, netværk og relationer, viden om nye erfaringer og måder at indrette sig på i arktiske områder samt rigtig meget inspiration og identifikation af mulige samarbejdspartnere. Arctic Consensus arbejder til dagligt tæt sammen med NordDanmarks EU-kontor i Bruxelles. Det har den fordel, at vi ikke skal gennemskue hele systemet forfra, men har ekspertise og god rådgivning lige ved hånden, siger Lise-Lotte Terp, der er direktør i Arctic Consensus.
Lise-Lotte Terp lægger stor vægt på, at Arctic Business Network deltog i Arctic Futures Symposium:
- Vi skal bringe alle kompetencer og ressourcer i spil, når det gælder fremtidige indsatser. Der er uendeligt mange muligheder for at skabe værdifulde resultater til gavn for samarbejder med Grønland. Hvis vi skal se på at etablere et større projekt sammen mellem ABN og Arctic Consensus og eventuelle andre partnere, så skal vi finde et fælles fodfæste her også - ligesom på alle andre områder. Jeg værdsætter, at ABN har vist og viser interesse i EU området. Det betyder, at vi sammen kan sondere muligheder og fælles interesser og ikke mindst også afstemme forventningerne til, hvor vi vil prioritere at anvende ressourcer.
Arctic Consensus og NordDanmarks EU-kontor er begge medlemmer af Arctic Business Network.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar