10. november 2015

Grønland hitter

Milik i medvind på Bogforum

Lene Therkildsen og Milik Publishing forsvarede
 de grønlandske farver på Bogforum 2015. Foto: Milik
- Interessen for grønlandsk litteratur er stærkt stigende, fortæller Lene Therkildsen fra Milik Publishing efter weekendens store bogmesse i Bella Centret, Bogforum 2015.

Lene Therkildsen er begejstret efter tre hårde dage på den københavnske bogmesse.

- Jeg har efterhånden været i branchen en del år, og interessen har aldrig været større for de grønlandske bøger, siger forlæggeren.

Therkildsen ser muligheder i fremtiden og vil bestemt ikke afvise, at bøger og litteratur i fremtiden kan blive en ny eksportartikel fra Grønland.

- Jeg har på messen fået henvendelser fra både Tyskland og Frankrig, hvor agenter er meget interesseret i rettighederne til Niviaq Korneliussens Homo Sapienne. Bogen var tidligere på året nomineret til Nordisk Råds litteraturpris.

Stor interesse for manden i midten - Hans Jakob
 Helms, der her signerer den nye bog. Foto: Milik
 
Der var også stor interesse for Hans Jakob Helms bog De dødes fjord, der blandt andet har fået fem stjerner i Jyllands-Posten. På Bogforum havde hun arrangeret en event, hvor bogen blev præsenteret og diskuteret af skuespilleren Martin Miehe-Renard, journalisten Martin Breum og forfatteren.

- Der er ikke den person i bogen, som jeg ikke kunne tænke mig at spille på film, sagde Miehe-Renard og antydede, at bogen har store muligheder for at blive omsat til det hvide lærred.

Niviaq Korneliussens bog indgik i det officielle messeprogram, hvor forfatteren optrådte på Hvid Scene i samtale med Politikens Jes Stein Pedersen.

Artiklen er korrigeret for en faktuel fejl 13. november 2015.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar