5. november 2015

Erhvervsfolk til polarforskerkonference

Bæredygtighed og infrastruktur på dagsordenen

Bæredyghed i grønlansk politik og erhvervsliv
skal debatteres, når de danske polarforskere
mødes i Aalborg.
Programmet for Polarforskningskonferencen 2015 er netop offentliggjort.

Det bliver i høj grad folk fra det grønlandske erhvervsliv og ikke forskere, der er på talerstolen, når konferencen løber af stabelen 3. og 4. december i Aalborg.

Konferencen falder i tre dele, hvor det første tema er Grønlands plads i den globale økonomi. Her bliver oplægsholderne erhvervskundechef Jesper Hansen, Grønlandsbanken, direktør Brian Buus Pedersen fra Grønlands Erhverv og endelig SIK-formanden Jess G. Berthelsen.

De tre grønlandske repræsentanter vil blandt andet tale om infrastruktur og bæredygtighed i grønlandsk politik. Infrastrukturen er lidt af en klassiker i den grønlandske debat, så det er helt sikkert nogle velforberedte eksperter, der skal debattere under ledelse af Martin Breum.

I øvrigt får medlemmerne af Arctic Business Network lejlighed til at møde GE-direktør Buus Pedersen på et medlemsmøde dagen før konferencen. Her er overskriften "Grønlands Erhvervsliv på tærsklen til 2016".

ABN spiller også en rolle i Polarforskningskonferencens anden del, hvor et panel bestående af netværksleder Ellen Arnskjold, Maliina Abelsen fra AWG 2016 samt Kuupik Kleist fra Tannbreeze skal debattere de grønlandske udviklingsperspektiver. De to sidste er i øvrigt tidligere naalakkersuisut og Kuupik Kleist repræsenterer på konferencen også ICC.

På konferencens andendag bliver talerstolen blandt andet givet til formanden for Grønlands Erhverv Henrik Leth, der skal debattere forskningsbaseret innovation med repræsentanter fra den akademiske verden.

Afslutningsoplægget er lagt i hænderne på professor Minik Rosing, der er kendt i den offentlige debat blandt andet fra rapporten "Til gavn for Grønland".

- Polarforskningskonferencen  afvikles for første gang over to dage og giver derfor mulighed for et nyt og spændende format. Temaet Bæredygtig erhvervsudvikling i Grønland defineres bredt, som inkluderende økonomiske, kulturelle, politiske og sociale aspekter, foruden de miljømæssige. Temaet er højaktuelt og vigtigt og lægger op til bidrag fra og samarbejde på tværs af alle discipliner indenfor Arktiskforskningen. Således håber vi på stor tilslutning fra forskere indenfor natur-, sundheds-, samfunds- og humanvidenskaberne, og vi vil forsøge at skabe rammerne for ægte tværfaglig udveksling og inspiration, skriver lektor Robert C. Thomsen, der er konferencekoordinator på Aalborg Universitets hjemmeside.

Læs programmet for Polarforskningskonferencen 2015.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar