9. maj 2019

Kabale på plads

Ændringer i Kalaallit Airports

Statens repræsentanter er nu på plads i bestyrelsen
for Kalaalllit Airports International. Foto: Kair
De tre selskaber i Kalaallit Airports koncernen, Kalaallit Airports Holding A/S, Kalaallit Airports Domistic A/S og Kalaallit Airports International A/S, holdt 7. maj 2019  ordinære generalforsamlinger.

Som følge af aftalen med den danske stat om medfinansiering af lufthavnene, som giver staten ret til at udpege to bestyrelsesmedlemmer i Kalaallit Airports International A/S har Naalakkersuisut samtidig besluttet at reducere antallet af bestyrelsesmedlemmer i Kalaallit Airports Holding A/S og i Kalaallit Airports Domestic A/S til de samme fire bestyrelsesmedlemmer, som er udpeget af Naalakkersuisut til bestyrelsen i Kalaallit Airports International A/S. Det betyder at Louise Hasle og Peter Christiansen udtræder af bestyrelsen i alle tre selskaber.

De øvrige fire bestyrelsesmedlemmer i Kalaallit Airports Holding A/S og Kalaallit Airports Domistic A/S blev genvalgt, så bestyrelsen nu består af Jóhannus Egholm Hansen (Formand), Aviâja Lyberth Lennert, Jákup Sverri Kass og Finn Gaarsmand

Der er ligeledes afholdt generalforsamling i Kalaallit Airports International A/S. I denne bestyrelse valgte generalforsamligen de fire medlemmer af moderselskabet bestyrelse, sammen med to medlemmer udpeget af den danske stat. Dt drejer sig om Merete Eldrup og Marlene Haugaard.

Merete Eldrup, som har været direktør for TV2 gennem en årrække, har betydelig bestyrelseserfaring, blandt andet fra virksomheder indenfor realkredit, ingeniørbranchen og mediebranchen. Marlene Haugaard, som er Senior Vice President hos entreprenørvirksomheden NCC (Danmark) har betydelig erfaring fra byggebranchen og er blandt andet bestyrelsesmedlem i Københavns Lufthavn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar