27. maj 2019

Civilist på militær skolebænk

Forbindelsesofficer

Kursusdeltagerne på trappen foran
 Arktisk Kommando. Foto: Arktisk Kommando
Arktisk Kommando har netop gennemført årets andet introduktionskursus til kommandoens arbejde i Nuuk. Kurset, der på militærsprog kaldes Joint Arctic Operations Course, har både militærfolk og civilister som deltagere. Målet er at klæde medarbejdere og samarbejdspartnere bedre på til planlægning og operationer i Grønland og på Færøerne.

Blandt deltagerne i kurset var Kisser Thorsøe fra GEUS i Nuuk:

- Det har været interessant at være med på ugens kursus. Jeg har fået en større indsigt i, hvordan Arktisk Kommando opererer, for eksempel ved redninger, som vi også kan risikere at blive en del af, siger Thorsøe, der er den første lokale samarbejdspartner, som har taget kurset.

- I løbet af året, men specielt om sommeren, har GEUS mange forskellige former for feltarbejde i Grønland, og skulle disse få brug for hjælp, kan jeg nu bedre agere forbindelsesofficer mellem Arktisk Kommando og GEUS’ medarbejdere.

Udover redninger er der blandt andet blevet undervist i fiskeriinspektioner, arktisk miljø, overvågning, forskning i Grønland, de tilknyttede sejlende og flyvende enheder, havret og meget andet.

Kursisterne, der består af Arktisk Kommandos nye medarbejdere og samarbejdspartnere, er nu bedre klædt på til planlægning og ledelse af operationer både i Grønland og på Færøerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar