2. februar 2017

Kritik af privat byggeri

Chefkonsulent ønsker debat om byggematerialer

Arne Vestbjerg fra Cembrit A/S glæder sig over,
 at det offentlige går foran i det grønlandske byggeri.
Det offentlige går foran, mens det private byggeri stadig halter bagefter i Grønland, mener chefkonsulent Arne Vestbjerg fra Cembrit Danmark A/S. I en artikel på LinkedIn lægger chefkonsulenten op til en debat om valget af byggematerialer i Grønland. Han skriver blandt andet:

"Gennem de år, jeg har rejst i Grønland i forbindelse med mit arbejde, oplever jeg ofte en massiv forskel i kvaliteten på det offentlige byggeri kontra det private. Det offentlige har i dag fat i den lange ende, bl.a. hvad angår robuste byggematerialer, som kan klare det ekstreme vejr, og som beskytter mod skimmelsvamp (i øvrigt et stort og voksende problem i mange traditionelle, grønlandske huse i dag). Ikke mindst er det offentlige også begyndt at tænke i tilsynsrapporter og tilstandsrapporter for deres egne byggeprojekter.

Helt anderledes ser det ud i det private byggeri. Her minder tilstanden i nogle tilfælde lidt om det vilde vesten. Det kan give et urimeligt stort spillerum for byggesjusk og nedprioritering af vejrbestandige byggematerialer. Vindspærreplader er for eksempel et område, hvor lovgivningen burde være mere præcis for alle, fordi pladen har afgørende betydning for hele bygningens tilstand i mange år frem."

Arne Vestbjerg fortæller, at han med artiklen ønsker at lægge op til en debat om valget af byggematerialer i det barske grønlandske klima.

- Hos Cembrit har vi nogle glimrende produkter til brug i Grønland, men jeg vil gerne gå et skridt videre med debatten, fortæller Vestbjerg, der ser frem til det nye grønlandske bygningsreglement, som der bliver arbejdet på hos Naalakkersuisut i øjeblikket.

Arctic Business Network holdt sidste år to konferencer om Arktisk Byggeskik, hvor blandt andet udkastet til det ny bygningsreglement blev præsenteret. Præsentationen kan ses på ABN's hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar