18. november 2016

Rekruttering på baggrund af facts

Royal Greenland bruger statistik og antropologer til at styrke rekrutteringen

Stor interesse for medlemsmøde i
Arctic Business Network om Royal Greenlands
 udfordringer på rekrutteringsfronten.
- En af vores store udfordringer er, at uddannelsesniveauet i Grønland ikke er på højde med andre lande, som vi kan sammenligne os med.  Der er simpelthen ikke kvalificerede medarbejdere til, at vi kan konkurrere lige op med konkurrenter fra Europa, Nordamerika og Asien, forklarede direktør Jens K. Lyberth fra Royal Greenland, da han torsdag fortalte om den grønlandske fiskekoncerns bestræbelser på at sikre et kompetent rekrutteringsgrundlag til hele koncernens mange arbejdsfunktioner.

- Royal Greenland er som virksomhed udfordret på flere fronter. Dels mangler man personale til fabrikkerne, når råvarerne er der - og dels nærmer en god del af det sejlende personale sig pensionsalderen. Og man bliver altså ikke skipper på en travler til 300 millioner kroner uden en solid erfaring i oppakningen, fortalte Jens K. Lyberth.

Royal Greenland har blandt andet brugt antropologer og Grønlands Statistik i arbejdet.

Jens K. Lyberth: Vi kan lære af andre virksomheder.
Derfor deltager vi aktivt i netværk.
- Vi vil gerne arbejde på baggrund af facts i stedet for uvidenhed. Også selv om betyder, at vi bliver nødt til trykke på de ømme punkter. Det var baggrunden for, at vi indledte et samarbejde med antropologer, der har undersøgt, hvorfor medarbejderne går på arbejde - og også hvorfor de eventuelt ikke går på arbejde. Vi har også et tæt samarbejde med Grønlands Statistik. Takket være deres statistikker kan vi nemlig se, hvor folk arbejder, når de ikke arbejder for Royal Greenland, forklarede Lyberth.

Lyberth nævnte, at man blandt andet har en række medarbejdere, der arbejder på fabrikken i vintermånederne, men som foretrækker at fiske i sommermånederne - og dermed skifter fra at være mearbejdere til leverandører.

Royal Greenland har netop indledt et forsøg med at skaffe foreløbigt 30 kinesiske medarbejdere til fabrikkerne i blandt andet Maniitsooq og Uummanaq.

Efter Jens K. Lyberths indlæg var der paneldebat med deltagere fra Marcod og Arctic Education Network - og mange spørgsmål og synspunkter fra salen.

Mødet i Arctic Business Network var velbesøgt. 25 deltagere i Aalborg, hvor mødet fysisk fandt sted, og desuden en håndfuld deltagere, der via internettet fulgte med fra blandt andet Nuuk.

Jens K. Lyberth var glad for den store interesse:

- Vi har netop meldt os ind i ABN, fordi vi tror på netværkets globale strategi. Vi vil gerne have, at vores medarbejdere kan lære af andre virksomheder - og vi tror også, at andre virksomheder kan lære af os.

- Vi fik mange spændende opmærkshedspunkter på mødet, og vi vil nu sætte os ned og overveje, hvordan vi organiserer en fokusgruppe for HR, siger netværksleder Ellen Arnskjold.

Oplæggene fra netværksmødet kan ses her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar