Danske myndigheder har ansvaret
Debatten om retssikkerheden må ske i respekt for de grønlandske forhold, fastslår Advokatsamfundet. |
Det står ikke for godt til med sikkerheden, afslører rapporten, der derfor kommer med en række anbefalinger til ændringer. Blandt andet har der været betydelige problemer med sagspuklen, som har betydet meget lang behandlingstid i de grønlandske retssale.
I en pressemeddelelse slår Advokatsamfundet fast, at der findes mange markante forskelle mellem det danske og grønlandske retssystem, og derfor er det vigtigt at understrege, at en debat om retssikkerhed må ske med respekt for de kulturelle, geografiske og demografiske forhold, der er gældende i Grønland.
- Når vi skal placere ansvaret for forholdene i det grønlandske retsvæsen, så vil jeg gerne understrege, at pilen kun kan pege et sted hen, nemlig på de danske myndigheder, da retsvæsenet jo er et rigsanliggende. Og jeg håber, at vi med vores arbejde kan være med til at skabe den nødvendige fokus på området og skabe debat om disse vigtige emner, så der gennemføres forbedringer, siger Martin Lavesen, der er formand for Advokatrådets arbejdsgruppe.
Advokatsamfundet er en interesseorganisation for advokater i hele Rigsfællesskabet og har blandt andet til opgave at virke til gavn for retssamfundet og sætte fokus på retssikkerheden, hvor rådet ser et behov for det.
Advokatsamfundets rapport bliver præsenteret på et debatmøde i Nuuk 30. november. Rapporten om den grønlandske retssikkerhed kan læses her.
I forbindelse med rapporten bringer fagbladet "Advokaten" et tema om det grønlandske retssystem og blandt andet et portræt af Peter Schriver fra Nuna Advokater, der har boet 17 år i Grønland. Advokaten kan læses her.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar