29. september 2014

Nives tur til Aalborg

Grønlandsk verdensstjerne spillede for kronprinsparret

Nive Nielsen er en grønlandsk verdensstjerne.
Fredag aften slog Det Grønlandske Hus i Aalborg dørene op for en verdensstjerne.

For grønlandske Nive Nielsen er faktisk lidt af en verdensstjerne. Siden hun udgav sin første CD i 2009, har Nive Nielsen spillet over det meste af verden - og i weekenden kom turen altså til Aalborg og Det Grønlandske Hus.

Nive Nielsen & The Deer Children
 i Det Grønlandske Hus i Aalborg.
Det var sidst på måneden, og fredagens koncert var ikke helt udsolgt. Til gengæld var den hyggelig - og de små 100 tilhørere hyggede sig i Pyramiden, mens en afslappet Nive Nielsen og bandet The Deer Children optrådte med et fortryllende musikalsk univers.

Til gengæld var der udsolgt, da Nive Nielsen dagen after optrådte i det nyopførte Musikkens Hus på Aalborgs havnefront. Musikkens Hus lagde scene til årets uddeling af Kronprinsparrets priser - og det stort anlagte arrangement trak selvfølgelig honoratiores fra hele landsdelen.

Det var ikke tilfældigt, at Nive Nielsen optrådte ved den lejlighed, for hun var selv en af prismodtagerne ved uddelingen i 2012. Dengang hyldede Kronprins Frederik Nive Nielsen med ordene:

- Som den moderne grønlænder hun er, ser hun hele verden som sin scene. Om hun turnerer i det nordgrønlandske i et rigt samarbejde med lokale musikere og deres tradition eller står på den mest hippe scene i Los Angeles, gør ingen forskel. Nive Nielsen repræsenterer et rigtig godt bud på en ny grønlandsk identitet.

Prisuddelingen blev transmitteret af Danmarks Radio - og Nives optræden kan både ses og høres på DR's hjemmeside. Nive optræder godt 12 minutter inde i programmet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar