2. september 2014

ABN styrker sin position

ABN samler ledelse og sekretariat

Poul Hededal.
Erhvervsnetværket Arctic Business Network satser på nye muligheder i det arktiske område og styrker ledelses- og sekretariatsfunktionen ved at samle de to funktoner i et.

Sidste år tog erhvervsnetværket Arctic Business Network initiativ til, at virksomheder med forretningsmæssige interesser i Grønland og samhandel mellem Grønland og Danmark, kunne blive medlem uanset geografisk placering. Den udvikling styrker netværket nu ved at ansætte en ny sekretariats- og netværksleder.

Ellen Arnskjold.
Valget er faldet på Ellen Arnskjold, der med sin virksomhed Business 4 U i fremtiden skal stå for både netværkets daglige drift og en fortsat udvikling som spiller på et globalt marked, hvor der bliver større og større interesse for de nye muligheder i Arktis.

- Vi vil være professionelle og globale, siger formanden Poul Hededal.

- Netværket skal have styrket det strategiske fokus på samhandel og forretninger i det arktiske område, herunder særligt Grønland både inden for den fremtidige råstofudvinding og inden for de eksisterende erhverv.

- Gennem vedtægtsændringer sidste år tog vi de første skridt. I foråret bød vi velkommen til vort første medlemsvirksomhed i Canada - og med ansættelse af en netværks- og sekretariatsleder er vi nu kommet et skridt videre med bestyrelsens visioner, siger Hededal.

Ellen Arnskjold kommer med solid arktisk erfaring - blandt andet fra seks års ansættelse om konsulent i Grønlands Arbejdsgiverforening. Hun har bred projektledererfaring og har talent for at identificere erhvervsinteresser og facilitere processer, hvor virksomheder kan mødes, for eksempel gennem seminarer og business-to-business-arrangementer. Ellen Arnskjold er også kendt i arktiske kredse for at være arkitekten bag Future Greenland- konferencerne.

- Ellen Arnskjold kan samle mange interesser og tegne en bred front udadtil - og det er lige de egenskaber, som Arctic Business Network har brug for, siger Poul Hededal. Ellen Arnskjold glæder sig til den nye funktion:

- Jeg kender mange af medlemsvirksomhederne i forvejen - og jeg håber naturligvis, at flere virksomheder i fremtiden vil lægge mærke til den nye strategiske indsats, som Arctic Business Network har besluttet at stå i spidsen for, siger Arnskjold.

Arctic Business Network vil i løbet af efteråret holde medlemsmøder både i Danmark og Grønland, hvor den nye netværksleder vil blive budt velkommen - og hvor bestyrelsen fremlægger centrale elementer i den strategiproces, som nu bliver indledt. Desuden planlægger den nye netværksleder en stribe besøg hos medlemmerne, så konkrete behov, muligheder og udfordringer kortlægges og inddrages i netværkets arbejde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar