11. september 2014

Arktis kommer på dagsordenen i Bruxelles

Arctic Consensus bidrager til Arctic Futures Symposium

Arctic Consensus bidrager til fokus på den arktisk økonomi.
Arktis, folkene i Arktis og de arktiske økonomier er temaet for dette års Arctic Futures Symposium, der finder sted 14. og 15. oktober i Bruxelles.

Symposiet får i år særligt fokus på de såkaldte vestnordiske økomier i Arktis - altså Grønland og Island. Det skyldes nordjyske Arctic Consensus, der vil stå for en session, hvor blandt andre Ole Brøndum fra Aalborg Havn og  Jens Andersen fra Royal Arctic Line medvirker. Desuden er Mar Sveinbjornsson fra Hafnafjordur Havn og Cécile Pelaudeix fra Aarhus Universitet på talerlisten. Sessionen ledes af direktør Thorkild Lauridsen fra Arctic Consensus.

Ole Brøndum fra Aalborg Havn
er blandt oplægsholderne.
Arctic Futures er grundlagt i 2010, og det er nu femte gang, symposiet gennemføres. Formålet med eventen er at bringe de arktisk aktører sammen med beslutningstagerne i EU.

- Arctic Futures har bragt os i kontakt med en række nye mennesker - ikke bare de sædvanlige, fortæller Tom Barry fra CAFF, en af Arktisk Råds arbejdsgrupper.

- Det har stor betydning, når der skabes opmærksomhed om udfordringerne i området, mener Barry.

Arctic Futures arrangeres af International Polar Foundation. Man kan læse mere om dette års symposium her - og på Arctic Consensus hjemmeside er der en nærmere præsentation af deltagerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar