1. september 2014

Bæredygtig udvikling og økonomisk vækst

Arctic Economic Council går i luften

Det stiftende møde finder sted i Iqaluit i Nunavut.
Tirsdag 2. september og onsdag 3. september er der stiftende møde i Arctic Economic Council i Iqaluit, Nunavut i Canada.

Det arktiske økonomiske råd (AEC), der er en følge af Arktisk Råds Kiruna-deklaration fra 2013, holder sit stiftende møde, efter at en task force under Arktisk Råd har undersøgt mulighederne for et særligt samarbejdsorgan, der skal støtte bæredygtig udvikling, økonomisk vækst, miljøbeskyttelse og social udvikling i den arktiske verden.

AEC's hovedrolle bliver at holde Arktisk Råd informeret om arktiske problemstillinger set fra en økonomisk og erhvervsmæssig synsvinkel.

Selv om Arctic Economic Council er skabt under Arktisk Råds auspicier, skal det være et uafhængigt organ - og på det stiftende møde skal man blandt andet tage stilling til, hvordan medlemskab skal organiseres, ledelse, struktur, roller, ansvar og aktiviteter.

I det stiftende møde deltager repræsentanter fra de otte arktiske stater samt de seks permanente medlemmer for de oprindelige folk i Arktisk Råd.

AEC har været et af hovedmålene for det canadiske formandsskab i Arktisk Råd, som prioriterer den arkiske udvikling højt - og mødet overværes af den canadiske minister fpr oprindelige folk Leona Aglukkaq, der selv stammer fra Iqaluit.

Fra Danmark deltager Peter Bay Kirkegaard fra Dansk Industri og Jan Fritz Hansen fra Danmarks Rederiforening.

Læs mere om Arctic Economic Council her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar