20. august 2019

Hurtig brandslukning

Det rigtige grej

Nu kan brandfolkene slappe af. Foto: Beredskabsstyrelsen
Beredskabsstyrelsen meddelte søndag, at den store fjeldbrand ved Sisimiut er slukket. Slukningsarbejdet er gået betydeligt hurtigere en forventet, da 38 danske brandfolk ankom til området natten til onsdag i sidste uge.

- Vi indsatte med en stor styrke allerede fra ankomsten. Vi tog mosespyd i brug, så vi kunne pumpe vand ned i tørvelagene. Det har vist sig meget effektivt til at begrænse branden. Derfor kan vi allerede nu se en ende på indsatsen, siger brigadechef i Beredskabsstyrelsen Stig Hammerhøj.

- Da vi kom, var der rigtig meget røg. Og det var stort område - omkring ti kvadratkilometer - der var brændt ud, og der er stadig nogle steder med brand, siger Stig Hammerhøj.

Men det ser ud til, at den danske assistance har fundet den rigtige kur mod branden.

- De lokale har været i gang i fem uger, og så kan man spørge, hvorfor har de ikke kunnet slukke den, når vi har gjort det på få dage?

- Det er simpelthen fordi, vi har flere pumper med, og vi kan bringe meget mere vand derop, siger Stig Hammerhøj.

- Man skal passe på, at vi ikke nedgøre det, de har lavet i Grønland, fordi de har arbejdet rigtig hårdt, men vores fordel er, at vi havde meget mere materiel med, slutter brigadechefen.

Nu skal de danske brandfolk rydde op og se lidt nærmere på Sisimiut, inden turen går hjemover lørdag med forsvarets Hercules-fly.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar