16. august 2019

Hjælp til brandfolk

CSR i praksis

Royal Greenland praktiserer CSR i 
forbindelse med den store fjeldbrand ved Sisimiut. 
Foto: Finn Lynge Frederiksen & Aagga Storch 
Royal Greenlands ledelse i Nuuk samt medarbejderne på Royal Greenlands fabrik i Sisimiut er i disse dage med til at organisere levering af mad til frivillige medhjælpere samt sejlads af frivillige medhjælpere til naturbrandområdet i Sisimiut.

Det er 59-årige Aagga Storch, der arbejder på fabrikken i Sisimiut, der har taget initiativ til indsatsen:

- Først kontaktede jeg brandstationen i Sisimiut og tilbød min hjælp. Siden tog jeg igennem facebook et initiativ til at samle mad ind. Jeg kontaktede i den forbindelse Royal Greenlands ledelse i Nuuk, der venligt tog imod min henvendelse, og tilbød levering af sandwich af pillede rejer, siger Aagga Storch, der er taknemlig over at kunne hjælpe de hårdtarbejdende brandfolk.

Også fire medarbejdere i Royal Greenland Sisimiut har frivilligt valgt at fragte mad og drikkelse til brandmænd og frivillige i naturbrandområdet.

 - I går sejlede vi, i alt ti frivillige brandfolk og køkkenhjælpere til naturbrandområdet, med Royal Greenlands båd ”Aqqaluk”. Under to sejladser fragtede vi også Royal Greenlands sponsorater i form af sandwich, sodavand, vand, chokolade samt småkager til de hårdtarbejdende brandfolk og frivillige, fortalte key-user i Royal Greenlands fabrik i Sisimiut, Finn Lynge Frederiksen onsdag.

Efter at 38 danske brandfolk fra Beredskabsstyrelsen natten til onsdag ankom til brandstedet, har beredskabschef Ole Kreutzmann fra Qeqqata Kommunia besluttet at sende de frivillige brandfolk hjem, men man fortsætter "madmor-ordningen", som det kaldes.

- De frivillige har formået at stoppe branden, inden den nåede hytterne i området, og det skal de have en stor tak for. Tak er et fattigt ord. Nu er beredskabet fra Danmark kommet, og vi er begyndt at sige nej tak til at få flere frivillige, siger Ole Kreutzmann til KNR.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar