12. juli 2018

Se billeder fra Grønlands nye mine

Anorthosit inden årets udgang

Det store anlæg nær Kangerlussuaq er et
 imponerende syn. Foto Hudson Resources
Arbejdet med at etablere Grønlands nye mine ved Kangerlussuaq, hvor der skal udvindes anorthosit nær det såkaldte "White Mountain", skrider frem, meddeler Hudson Resources inc.

Anlægssæsonen begyndte i april, hvor man blandt andet har færdiggjort beboelsesfaciliteterne og et auto-værksted. Netop nu arbejder man på de store stålkonstruktioner, der skal bruges i forbindelse med udvindingen af det grus-agtige materiale. Det er planen, at udvindingen skal gå i gang inden årets udgang.

Der er i øjeblikket 38 mand i gang med anlægsarbejderne - og Hudson forventer, at arbejdet vil toppe i august med i alt 44 mand ansat på sitet.

Det store udvindingsanlæg er næste på plads.
 Foto: Hudson resources
Arbejdet med stålkonstruktionerne er lagt i hænderne på Ironclad Metals Inc. of British Columbia , der er en af Nordamerikas førende virksomheder inden for anlæg af miner.

El-entreprisen er gået til Lillegården El, der har hovedkontor i Hobro, og afdelinger i Århus og Klejtrup. Lillegården El beskæftiger cirka 70 medarbejdere, der arbejder med mange former for el-installationer, inden for bolig, erhverv, industri, landbrug og service. Lillegården El ejes og drives af Jens Bjørn, Jan Justesen og Henrik Vraa Andersen. Lillegården El er grundlagt i 1981.

Hudson Resources har oprettet et galleri på virksomhedens hjemmeside med fotos fra anlægsarbejdet. Hele galleriet kan ses her - og vi bringer et par af de spændende fotos her på siden.

Anlægssæsonen på White Mountain begyndte i april.
Foto: Hudson Resources.
Et dronefoto viser det store og nyanlagte havneanlæg ved
White Mountain. Foto: Hudson Resources

Stålkonstruktionerne udføres af Ironclad, der er en af Nordamerikas
 førende virksomheder inden for minekonstruktion. El-entreprisen gik til
 Lillegården El fra Hobro. Foto: Hudson Resources.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar