20. juli 2018

Live fra Grønland

Grønland som sommerunderholdning på DR2

En dansk og en grønlandsk bonderøv kan nu ses
på live-tv. Foto: Danmarks Radio/Christian Korsager
Som noget nyt byder Danmarks Radio denne sommer på direkte TV fra Grønland - og der bliver mulighed for at opleve blandt andre Bonderøven, der besøger vaskeægte grønlandske bonderøve for at undersøge perspektiverne for det spirende grønlandske landbrug.

Desuden guider Maria Motzfeldt seeren rundt i sit storslåede land for at vise helt særlige steder frem. Undervejs laves der mad med opdaterede grønlandske klassikere, og populære grønlandske musikere optræder og fortæller om musikken som brobygger..

Udsendelserne sendes fra Ilulissat, hvor værterne Abdel Aziz Mahmoud og Maria Motzfeldt med kælvende isbjerge og krydstogtsskibe i baggrunden får besøg af gæster som blandt andre Rane Willerslev, Svend Brinkmann, Minik Rosing og Nina Kreutzmann.

DR forsøger også at holde liv i den grønlandske selvstændighedsdebat, skriver siger redaktør på DR2, Peter Gren,  i en pressemeddelelse:

- Vi vil tage pulsen på Grønlands mentalitet på direkte tv og med reportager fra både Syd-, Øst-, og Vestgrønland. Vi ser nærmere på naturen, geografien og afstandene; selve eksistensgrundlaget for at leve på verdens største ø som på en gang er både fascinerende og skræmmende. Og har hele vejen igennem fokus på den moderne grønlænder. Vi forsøger gennemgående at finde ud af, om vi, danskerne og grønlænderne, har noget at bruge hinanden til, eller om det virkelig knirker så meget i Rigsfællesskabet, at det er på tide at skilles?

De tre live-programmer sendes på DR2 26. – 28. juli kl. 21.00 - 22.30.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar