5. juli 2018

Ny verdensarv

Store forventninger til turismen i Sarfannguit

Det storslåede landskab mellem Vestkysten og
Kangerlussuaq er nu på Unescos verdensarvliste.
Unesco har netop godkendt det såkaldte jagtområde Aasivissuit-Nipisat mellem Kangerlussuaq og Vestkysten nord for Sisimiut som verdensarv-område. Det vækker begejstring hos chefen for Arctic Circle Business, der står for turistudviklingen i Qeqqata Kommunia.

- Vi fra Arctic Circle Business, ser meget frem til at have UNESCO som en del af vores hverdag. I området kan man opleve Aasivissuit – Nipisat og the Big Arctic Five på samme område (mennesker, nordlys, is, hundeslæde og hvaler) hvilket vil udøve en meget stærk tiltrækningskraft til regionen, siger direktør Juliane Henningsen fra ACB.

- Området vil give adventureturismen et boost og en forstærket vinkel på det historiske, og vi vil derfor arbejde med at skulle få kurser og seminarer om hvordan vi fortæller historierne, og skabe nye produkter, som vil fremme turismen. Sarfannguit, Kangerlussuaq og Sisimiut vil få stor gavn af at vi nu er optaget.

- Sisimiut og Kangerlussuaqs krydstogtsturister vil se frem til nye og spændende UNESCO-ture, specielt med ture til øen Nipisat, som er fyldt med arkæologiske minder, og UNESCO-bygden Sarfannguit.

- Sarfannguit vil blive det ultimative sted at møde the pioneering people, det er her man stadig lever af Aasivissuit-Nipisat områderne, og har derfor nu fået et stort potentiale, da Sarfannguit vil blive en kulturel oplevelse som vil kunne være banebrydende for turistens oplevelse, da der i Sarfannguit vil være muligt at vise over 4000 års fangstmetoder og områder, som stadig bruges den dag i dag.

Det var i det hele taget en stor dag for indbyggerne i Qeqqata Kommunia, da meddelelsen om optagelse på verdensarvlisten blev modtaget i fredags.

- Her mellem Davisstrædet og indlandsisen på den grønlandske vestkyst har vi i årtusinder benyttet qajaq, hundeslæder og boet i telte for at overleve i Arktis. At denne kultur med dens usædvanligt velbevarede bopladser, teltringe, grave, varder, depoter og stier nu har fået det fornemmeste af alle kulturstempler, nemlig UNESCO-verdensarv, er vigtig for vores egen selvforståelse og for omverdenen at forstå, sagde borgmester Malik Berthelsen i forbindelse med optagelsen.

Qeqqata Kommunia fejrer Unesco-optagelsen med kaffemik i ankomsthalen i Kangerlussuaq i dag torsdag 5. juli fra klokken 12.

1 kommentar:

  1. Så er det måske ved at være tid til at udpege området omkring Arsuk-Ivittuut-Kanguilinnguit- Grønnedal med de helt unikke geologiske formationer og Ikait søjlerne i den tilstødende Ika-fjord. Ovenikøbet også med en spændende industrihistorie omkring kryolit, en rig flora og fauna og et storslået landskab.

    SvarSlet