28. september 2017

Ny containerterminal i Nuuk

Milepæl

Hele Nuuk var med, da byens nye containerterminal blev
 indviet i weekenden. Foto: Sikuki
Åbningen af en ny containerterminal i Nuuk blev i weekenden markeret med en fest for hele byen. Containerterminalen er en væsentlig del af den grønlandske hovedstads nye havn, Sikuki.

Havnen i Nuuk er Grønlands største havn og spiller en central rolle for godstransporten til, fra og i Grønland. Gennem en del år har Nuuk Havn imidlertid mødt kapacitetsbegrænsninger, der har gjort det relevant at udvide havnen.

Sikuki Nuuk Harbour A/S blev stiftet den 23. december 2013, efter et længere tilløb, med det formål at anlægge, eje, drive og udvikle havneområder og virksomhed beslægtet med havnedrift i Nuuk. Sikuki har ejet og drevet havnearealerne i Nuuk siden 1. juli 2016, og med indvielsen af den nye containerterminal, som udlejes til Royal Arctic Line, er endnu en milepæl nået.

Containertransporten til og fra Grønland er vigtig for det grønlandske samfund i forhold til forsyninger og eksport. Royal Arctic Line har med den nye terminal fået moderne og fleksible rammer, der vil spille en væsentlig rolle for den fremtidige infrastruktur i hele Grønland, skriver Sikuki på sin hjemmeside og noterer, at samtidig forbedres hele havnens kapacitet og fleksibilitet betydeligt til gavn for alle brugere, når de gamle containerarealer kan tages i brug til nye formål.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar