1. september 2017

Grønlandsk erhvervsmesse i Aarhus

Fokus på grønlandske iværksættere

På erhvervsmessen i Aarhus kan man blandt andet
 møde den grønlandske tangproducent Ulrik Lyberth.
Der er store forventninger til tangproduktionen i
Grønland, fortæller arrangøren af erhvervsmessen.
Foto: Amalie Jessen
Aarhus holder i den kommende uge for første gang i byens historie en grønlandsk erhvervsmesse, hvor det bliver muligt at møde en række erhvervsfolk med indsigt i grønlandske forhold.

- Grønland har mange nye produkter at byde verden på, men der er mere fokus på sikkerhedspolitik og klimaændringer end hvilke nye erhvervsmuligheder, der kan udvikles for grønlandske og danske virksomheder. Det mener Anders Günzel-Jensen, fra projektet NUKIGA under Det Grønlandske Hus i Aarhus, som står bag messen.

En af deltagere på årets messe er Ulrik Lyberth fra Maki Seaweed Greenland:

- Jeg vil gerne deltage i messen, da det er ukendt i Danmark og resten af Europa, at vi har udviklet produkter af tang, som er vokset op i verdens reneste farvande og tørret i en af verdens reneste luft. Derudover vil vi gerne udbrede, at Grønland er et land med masser af muligheder for at udvikle tangproduktion. Så jeg håber, at jeg kan få nye kontakter og skabe et større netværk - med den rette indstilling til udvikling af tangerhvervet i Grønland,” siger Ulrik Lyberth.

- Messen giver os mulighed for at følge erhvervsudviklingen tæt i Grønland. Vi glæder os til at udvikle vores kontakter og relationer med både eksisterende og potentielle kunder og udbrede kendskabet til vore produkter indenfor sø- og luftfragt,” siger Jan Dam Poulsen, direktør Blue Water Shipping, Aarhus.

Anders Günzel-Jensen står bag Den Grønlandske Erhvervsmesse på vegne af Det Grønlandske hus i Aarhus og glæder sig til at se, hvad det kan føre med sig. Messen byder også på en erhvervskonference med  panel-debat og workshops med 4 temaer: Markedsføring i Grønland, Corporate Entrepreneurship, Iværksætteriundervisning og erhvervsmuligheder indenfor bio-materiale, som tang og kartofler.

Konferencen ledes af journalisten og forfatteren Martin Breum, der er et velkendt medlem af Arctic Business Network, og som ABN-medlemmerne mødte tidligere på året på et netværksmøde forud for generalforsamlingen i Nuuk.

19 virksomheder udstiller på messen, der holdes på Centralværkstedet den 6.-7. september 2017.

Messen er åben for alle og deltagelse er gratis. Læs mere om den grønlandske erhvervsmesse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar