25. januar 2017

Ny rapport om bredbånd i Arktis

Arktisk Økonomisk Råd præsenterede ny rapport på Arctic Frontiers

Amerikanske Robert McDowell fortalte på Arctic
Frontiers om den ny rapport, der tager temperaturen 

på det arktiske internet. Foto: Alberto Grohavaz/AF 
- Rapporten skal tilskynde til en styrket indsats for at sikre bredbåndsforbindelser hele vejen rundt om Nordpolen, sagde Robert McDowell, USA, da han tirsdag på Arctic Frontiers i Tromsø præsenterede Arctic Economic Councils arbejdsgruppe for telekommunikations første rapport.

Rapporten, der har titlen "Arctic Broadband, Recommendations for an Interconnected Arctic", giver et overblik over udbredelsen af bredbånd i det arktiske område og rummer anbefalinger for den fortsatte udbredelse af internettet.

Rapporten giver et meget bredt overblik og rummer således ikke specifikke beskrivelser af for eksempel den aktuelle situation i Grønland. Desuden byder rapporten på en række anbefalinger af både teknisk og juridisk art.

Rapporten er den første fra Arctic Economic Councils arbejdsgruppe for telekommunikation. Arbejdsgruppen har blandt andet haft tre danske repræsentanter. Det er Morten Glamsø fra Danmarks Rederiforening, Peter Bay Kirkegaard fra Dansk Industri og John Strand fra Strand Consult. Den amerikanske erhvervsadvokat Robert McDowell har været formand for arbejdsgruppen.

Arctic Economic Council blev dannet i 2014 som en erhvervsmæssig pendant til Arctic Council og har sekretariat i Tromsø. Medlemmer er Kongeriget Danmark, Sverige, Norge, Island, USA, Canada og Rusland.

Rapporten kan læses på Arctic Economic Councils hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar