24. januar 2017

Arktisk topmøde

White Space - Blue Future...

Den danske minister for blandt andet Nordisk
 Samarbejde, Karen Ellemann, taler til Arctic
Frontiers. Foto: Alberto Grohavaz/AF
Traditionen tro bød førstedagen på Arctic Frontiers i Tromsø på et sandt topmøde af toppolitikere fra det meste af den arktiske verden.

Danmark var blandt andet repræsenteret af minister for ligestilling og nordisk samarbejde, Karen Ellemann, der blandt andet berørte klimaforandringerne:

- Konsekvenserne af de globale klimaændringer er tydelige i den arktiske region. En region, som kun bidrager beskedent til årsagerne til disse forandringer. Derfor er det i mine øjne klart, at de arktiske stater, med støtte fra det internationale samfund, ikke blot har en interesse i, men også en forpligtigelse til at finde den rette balance mellem økonomisk udvikling, beskyttelse af miljøet og respekt for de oprindelige folks livsform.

Dette års Arctic Frontiers har temaet "White Space - Blue Future", der understreger betydningen af en bæredygtig udvikling i Arktis. Konferencen fortsætter hele ugen sammen med en række side-events. Blandt andet står Arctic Economic Council bag en konference tirsdag om telekommunikation i Arktis.

Det var meningen, at også Naalakkersuisoq Vittus Qijaukitsoq skulle have deltaget i den politiske del af Arctic Frontiers, men han er blevet i Grønland på grund af en drabssag i Island, hvor to grønlandske trawlerbesætningsmedlemmer er sigtet.

I øvrigt deltager Arctic Consensus medarbejder Verena Huppert i Arctic Frontiers. Hendes iagttagelser kan ses på Arctic Consensus hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar