18. marts 2016

Qijaukitsoq i Korea

Vandkraftværker, pelse og rubiner på dagsordenen

Qijaukitsoq sammen med en koreansk model.
Foto: Tussagassiivik
Vittus Qujaukitsoq var onsdag den 16. marts vært ved et stort investeringsseminar i Seoul med mere end 200 repræsentanter fra det Sydkoreanske erhvervsliv. Der blev sat fokus på turisme, seafood og sælskind og på investeringsmuligheder i infrastruktur-, vandkraft- og mineralprojekter.

 Seminaret begyndte med oplæg om de mange spændende rejseoplevelser både ved rundrejser og krydstogter i Grønland. Visit Greenland, Air Greenland og Albatros Asia præsenterede det koreanske publikum for turmuligheder og senere blev Great Greenlands seneste pelskollektion vist sammen med rubinsmykker fra True North Gems. Både pels og rubiner tiltrak sig stor opmærksomhed fra publikum.

Edda Lyberth introducerede havets produkter sammen med Ulrik Lyberth fra Maki Seaweed, Royal Greenland og Polar Seafood.

- Vi havde blandt andet drøftelser med entreprenørvirksomheden Daelim, der har udtrykt stor interesse for de grønlandske vandkraftspotentialer. Jeg lægger stor vægt på, at vi proaktivt skal sørge for at skabe opmærksomhed for de muligheder, der er for at udnytte de store vandkraftsressourcer, udtaler Vittus Qujaukitsoq og fortsætter:

- Det var ligeledes godt at se, at også fire grønlandske mine-selskaber, som var rejst til Seoul for at præsentere deres projekter for potentielle investorer og samarbejdspartnere, blev mødt med stor interesse. Sideløbende med seminaret er der blevet holdt individuelle møder mellem de grønlandske selskaber og koreanske selskaber og banker. Der blev derudover på seminarerne skabt nye spændende kontakter, og der vil snarest muligt efter erhvervsfremstødet i Seoul  blive fulgt op med yderligere møder og besøg i Grønland.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar