13. april 2015

Sommerens konkurrence

Nye flyvetilladelser

Greenland Express forsøgte sig sidste år med
 en rute mellem Aalborg og Kangerlussuaq. Men flyet
tilbragte mere tid på jorden end i luften.
I lighed med sidste år er der også denne sommer lagt op til konkurrence i luften om passagererne til og fra Grønland.

Naalakkersuisut har netop givet en såkaldt trafikpolitisk tilladelse til, at Greenland Express Group og Aluu Airlines kan flyve internt i Grønland.

Naalakkersuisut har samtidig besluttet, at indgive et positivt høringssvar til Trafikstyrelsen om, at Aluu Airlines og Greenland Express Group kan udføre kommercielle ruteflyvninger til og fra Grønland.

 - Jeg har stor forventning til, at både Aluu Airlines og Greenland Express Group nu snarest kan planlægge, annoncere og påbegynde salg af sæder på deres kommende ruter både internet i Grønland og til og fra Grønland. Jeg har en forventning om, at øget konkurrence i luften vil skærpe priserne til gavn for de rejsende. Jeg har ligeledes en stor forventning om, at øget sædekapacitet vil give endnu flere turister mulighed for at besøge vores storslåede land. Endelig forventer jeg at vores landsmænd får det lettere ved at komme ud i den store verden og hjemtage ideer, erfaringer og oplevelser som kan være det grønlandske samfund til stor gavn, siger Knud Kristiansen.

Ved Naalakkersuisuts beslutning er der nu fire operatører, som vil kunne udføre kommercielle ruteflyvninger til og fra Grønland. Dette er Aluu Airlines, Greenland Express Group, Air Greenland og Air Iceland.

Sidste sommer forsøgte Greenland Express sig med en rute mellem Aalborg og Kangerlussuaq med mellemlanding i Keflavik. Efter ganske få afgange måtte selskabet kaste håndklædet i ringen, men har altså mod på at prøve igen i år. Men denne gang ikke fra Aalborg, men fra Billund.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar