15. april 2015

Jagten på talenter til Grønland

Ledige jobs i Grønland skal besættes hurtigere

Mødet i den grønlandske repræsentation i København
var velbesøgt. Blandt andet deltog en repræsentant for
 DJØF, der er en af de hlt store leverandører af
 arbejdskraft til Naalakkersuisut.
Der går for lang tid, fra en medarbejder rejser og til en ny begynder. Det betyder, at en masse historik går tabt, og man mange gange skal "opfinde den dybe tallerken en gang til". Derfor er vigtigt at effektivisere rekrutteringen til grønlandske arbejdspladser.

Det var konklusionen, da Arctic Business Network mandag havde inviteret til endnu et møde om rekruttering af arbejdskraft til Grønland. Mødet, der foregik på Grønlands repræsentation i København, er det andet ud af tre møder med forfatteren Lena Lauridsen, der netop har skrevet en bog om at flytte til Grønland.

På mødet i København drejede debatten sig især om de mange ubesatte stillinger i den offentlige sektor og især Naalakkersuisut, Selvstyret. Her går afgørende historik tabt, fordi stillingerne ofte er ubesatte lang tid ad gangen.

- ABN har taget emnet om rekruttering og fastholdelse af arbejdskraft i Grønland op, fordi det er et emne som igen og igen bliver debatteret. Med dette arrangement ønsker vi at bidrage til debatten og pege på mulige værktøjer, som virksomheder og organisationer kan gøre brug af – både når der skal hentes nye folk til stillinger i Grønland og når der skal planlægges en indsats for at fastholde arbejdskraften, siger natværksleder Ellen Arnskjold fra Arctic Business Network, der er glad for Lena Lauridsens nye bog:

- Lena Lauridsens bog er en god huskeliste for alle, som kender det grønlandske arbejdsmarked indefra, men som med hendes bog får en reminder om alle de forhold, som nye skal forberedes til. Indsatsen med at forberede folk er afgørende vigtig for starten og længden på opholdet vil alt andet lige blive meget bedre og længere.

På mandagens møde fik deltagerne også en introduktion til de kurser, som Naalakkersuisut tilbyder alle danske nyansatte, inden de flytter til Grønland. Introduktionen blev givet af Naalakkersuisuts kursusleder Kim Falck-Petersen, der i øvrigt kunne fortælle, at der er en stigende tendens til, at også private virksomheder benytter selvstyrets kurser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar