1. april 2014

Kuupik trækker sig

Inuit Ataqatigiit skal have ny formand

Kuupik Kleist trak sig på fødslesdagen.
Tidligere formand for Naalakkersuisoq, Kuupik Kleist fyldte mandag 56 år - og han benyttede dagen til meddele, at han træder tilbage som formand for partiet IA.

- Efter cirka 30 års arbejde i partiet og Inuit Ataqatigiits landsorganisation har jeg besluttet at trække mig fra formandsposten i Inuit Ataqatigiit, sagde Kleist på et velbesøgt pressemøde i Nuuk.

- Vi har i løbet af en årrække gennemgået en omfattende politisk udvikling både for landet som helhed, men også hos Inuit Ataqatigiit. De begivenheder, vi har været vidne til over det seneste år, og den ustabile politiske situation taget i betragtning gør at Inuit Ataqatigiit bør være forberedt på enhver tænkelig situation, og vi må tage de nødvendige beslutninger. Hverken vores egne medlemmer eller befolkningen må være i tvivl om, hvad der sker og hvornår. Jeg er overhovedet ikke i tvivl om, at ledelsen af partiet er i gode hænder, også i morgen, den næste generation er klar til at tage over, forklarer Kuupik Kleist.

Kuupik Kleist blev formand for Naalakkersuisoq efter valget i 2009 - det første efter selvstyrets indførelse og han blev dermed også den første landsstyreformand i Grønlands historie, som ikke kom fra Siumut-partiet. Kuupik Kleist måtte dog overdrage landsstyreformandsposten til Siumuts Aleqa Hammond efter valgtet til Landstinget i 2013.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar