4. juni 2019

Oversigt: Grønlands nationaldag

Nationaldagen fejres i hele Danmark

Kage er vigtigt til nationaldagen. Her en gigantisk
kage fra Nationaldagen i Aalborg Zoo i 2017.
En af sommerens gode traditioner er den grønlandske nationaldag den 21. juni - og rundt omkring er man i fuld gang med forberedelserne, kan man læse på de grønlandske huses hjemmesider.

Det er i år ti år siden, at det grønlandske selvstyre blev indført - og det er samtidig 40 år siden, at hjemmestyret blev indført. Det kommer helt sikkert til blive et emne for mange af nationaldagstalerne, men desuden bliver der også masser af optræden og ikke mindst lejlighed til at smage grønlandske godbidder.

I Nordjylland kan man fejre nationaldagen hele tre gange, for der bliver både arrangementer ved Lindholm Kirke, i Det Grønlandske Hus på Vesterbro og så naturligvis den store sammenkomst i Aalborg Zoo, hvor der blandt andet bliver taler af Aaja Chemnitz Larsen og Zoo-direktør Henrik Johansen. Læs hele programmet her.

I Aarhus bliver der et nationaldagsarrangement, som finder sted på Kofoeds Skole i Toldbodgade. Se programmet her.

Også i Odense bliver der en stor sammenkomst, hvor programmet er sammensat af Det Grønlandske Hus og Foreningen Umiaq. Se programmet her.

I København byder man blandt andet på på taler af Jakob Janussen og Uffe Ellemann-Jensen, ligesom man også byder på ansigtsmaling. Se programmet her.

Oversigten er baseret på de grønlandske huses hjemmesider. Man skal være opmærksom på, at der også kan være andre arrangementer rundt omkring i landet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar