18. juni 2019

Amerikansk-grønlandsk samarbejde

Ny viden om mineraliseringer i Sydgrønland

Hyperspektrale undersøgelser i Sydgrønland.
Departementet for Råstoffer og Arbejdsmarked og USA’s Udenrigsministeriet har formaliseret eksisterende og planlagt fælles mineralteknisk engagement i Grønland. Aftalen er netop underskrevet af Naalakkersuisoq for Råstoffer og Arbejdsmarked Erik Jensen og den amerikanske statssekretær Francis R. Fannon.

Aftalen betyder, at de to parter i fællesskab blandt andet vil. finansiere og drive sommerens hyperspektrale undersøgelser fra flere end ca. 3.000 kvadratkilometer overflyvninger i "Gardar-provinsen" (Igaliku). Undersøgelse fra fly vil blive foretaget fra Narsarsuaq som base i juli og august.

Hyperspektral data indsamles ved måling af sollys reflekteret fra jordoverfladen. Dette omfatter synligt lys, men omfatter også nær- og kortbølge infrarødt lys, som er usynligt for det menneskelige øje. Dette lys giver information om mineralerne i bjergene, som kan fortælle geologer om ukendt mineralisering og kan bruges til at forbedre geologiske kort, som hjælper mineral forskere at målrette deres efterforskningsaktiviteter. Data behandles og leveres som både rå data og kort over klippearter og mineraler.

- Grønland har en imponerende ressourcerigdom og gennem denne aftale vil vi i samarbejde søge at maksimere mulighederne for at udvikle den vigtige energi- og mineralsektorer. Som en vigtig geopolitisk partner ønsker vi at sikre, at Grønland forfølger et miljø, der kan tiltrække forskelligartede og private investeringer for at nå sine egne mål for energi og mineralressourcer, siger Frank Shannon fra den amerikanske statsadministration for ressourcer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar