13. juni 2019

Ny borgmester

Politisk rokade

Charlotte Ludvigsen er ny borgmester
 i Kommuneqarfik Sermersooq. Foto: KS
Et flertal i kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq har valgt den 32-årige Charlotte Ludvigsen (IA), også kaldet Lotte, som ny borgmester. Det skete tirsdag, efter at den hidtidige borgmester gennem ti år, Aasi Chemniz Narup (IA) overraskende valgte at trække sig efter nogen tids intern uro i den kommunale koalition med Demokraterne på grund af debatten om børns vilkår i Tasiilaq.

Charlotte Ludvigsen har været medlem af kommunalbestyrelsen I Kommuneqarfik Sermersooq siden 2015 og har været formand for Udvalg for Velfærd og Arbejdsmarked. Privat bor hun sammen med sønnen Aputsiaq. Hun har studeret TNI-administration og har også tidligere arbejdet hos Rigsombuddet og Inuit Ataqatigiit Kattuffiat.

Kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq består af 19 medlemmer. Ved det seneste kommunalvalg i 2017 blev mandatfordelingen således: Inuit Ataqatigiit (9), Siumut (7), Demokraterne (2) og Samarbejdspartiet (1) været repræsenteret.

Med Asii Chemnitz Narup’s udtræden, bliver Lone Rosengreen Pedersen det nye medlem af kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq som suppleant for Malene Lynge der holder orlov. Ny 1. viceborgmester bliver Uju Petersen (IA) mens 2. viceborgmester bliver Harald Bianco (IA).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar