9. april 2019

Papir på verdensrekord

Forsinket anerkendelse

Her ses certifikatet fra Guinness World Records.
 Foto: Nukissiorfiit.
Da Arctic Business Network for nogle år siden besøgte Buksefjordværket ved Nuuk, kunne man blandt andet beundre verdens længste ledningsspænd over Ameralikfjorden. Spændet har nu - 26 år efter indvielsen fået papir på, at det fortsat er verdens længste, meddeler Nukissiorfiit, der blandt andet står for den grønlandske elforsyning.

Transmissionslinien fra Buksefjorden, der krydser Ameralik- og Kobbefjorden, er henholdsvis 2.643 meter og 5.376 meter. Og det er den sidstnævnte, i Ameralik-fjorden, som har verdensrekorden som det længste fjordspænd.

 Nukissiorfiit har aldrig fået et certifikat på denne rekord, til trods for, at verdens længste fjordspænd, i Ameralik-fjorden er omtalt i Guinness World Records hjemmeside. Nukissiorfiit valgte derfor at sende Guinness World Records dokumentation og bekræftelse på længden af fjordspændet i Ameralik. Derfor har Nukissiorfiit nu modtaget certifikat på, at Ameralik-fjorden har det længste fjordspænd i verden.

 Masterne som fjordspændet er fastspændt på, i Ameralik-fjorden, står i 1013 meters højde på sydsiden og i 444 meters højde på nordsiden. Derudover er den mindste højde over vandoverfladen i fjorden, 65 meter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar