25. april 2019

Nyt radiosystem til politiet

Kompliceret udbud

Grønlands Politi skal have nyt
 radiosystem. Foto: Rigspolitiet
Rigspolitiet planlægger at gennemføre et udbud af et nyt radiokommunikationssystem til Grønlands Politi i løbet af i år. Det skriver beredskabsinfo.dk.

I dag anvender Grønlands Politi et analogt FM-baseret system, der kun giver mulighed for lokal kommunikation i den enkelte by eller bygd, hvor der er fast stationeret politi.

Det nye system skal kunne bruges over alt, og man forestiller sig et system baseret på enten egne kanaler eller mobiltelefoni, hvor der i Grønland er 4G med dækning i alle byer ned til mellem 100 og 200 indbyggere. Den kommende leverandør skal dokumentere, at radiogrejet kan fungere ved lave temperaturer.

Det vil i udbuddet forventeligt være et krav, at den mobile løsning baseres på afprøvet teknologi og anvender enheder, der kan anses for at være ”hyldevarer”, og som giver mulighed for at tilslutte minimum 20 brugere. Der vil blive stillet krav om, at den mobile løsning anvender krypteret kommunikation i alle led.

Det er desuden politiets ønske, at systemet skal give mulighed for, at der kan etableres kommunikation lokalt, når og hvor behovet opstår. Det være sig i områder, som normalt er uden dækning eller i områder, som midlertidigt er uden dækning.

I første omgang kan leverandørerne kvalificere sig til udbuddet ved at besvare en række tekniske spørgsmål om, hvordan løsningen skal tilrettelægges.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar