17. august 2017

Fællesskab forpligter

Nystiftet forening vil samle penge til tsunami-ofre

Skolen i Nuugatsiaq. Foto: Beredskabsstyrelsen
"Fællesskab forpligter" er navnet på en nystiftet forening, der vil samle ind til ofrene for den grønlandske tsunamikatastrofe.

Foreningen er kommet stærkt fra start og har modtaget en sang fra komponisten Philip Thornhill med tekst af Thea Munk. Sangen hedder ”Fællesskab Forpligter – en sang til Ammi, Jaaku, Karl Peter og alle de andre fra bygden, Nuugaatsiaq”.

Philip Thornhill, der blandt andet var forsanger på det danske bidrag til Melodi Grand Prix i Østrig, har indsunget sangen sammen med sin søster Molly Thornhill, som man vil huske fra fodboldkvindelandsholdets kampsang ”Røde Strømper”.

Foreningen Fællesskab forpligter får alle indtægter fra sangen, så man kan for eksempel støtte indsamlingen ganske enkelt ved at spille den via YouTube eller ønske den i radioernes ønskeprogrammer.

Bag foreningen står en række mennesker med stort kendskab til Grønland: Nauja Lynge, Hans Ole Nielsen, Lars Karlsen, Rasmus Lohse, Finn Jakobsen og Torben Ørting Jørgensen. De understreger, at den nye forening, som kun skal eksistere i tre år, er fuldstændigt upolitisk.

- Initiativet tager afsæt i den for os indlysende kendsgerning, at Kongeriget består af tre dele, og at vi naturligvis hjælper hinanden – borger til borger – når der som her opstår behov for hjælp. hedder det på foreningens hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar