15. juni 2017

Samarbejde mellem bornholmsk og grønlandsk virksomhed

Royal Greenland sælger polsk fabrik 

- Aftalen frigør ressourcer til at fokusere på nordatlantiske
 forretning, siger RG-direktør Mikael Thinghuus
.
Det lignede næsten en tanke, at grønlandske Royal Greenland og den bornholmske fiskekoncern Espersen onsdag kunne offentlige en strategisk partnerskabssaftale, samtidig med at der var rigsmøde på Bornholm. Aftalen nytter tætte bånd mellem den grønlandske og den bornholmske virksomhed.

Partnerskabet består af to hovedelementer. For det første har Royal Greenland indgået en langsigtet aftale om, at Espersen skal producere fladfisk, hvidfisk og forædlede forbrugerprodukter til Royal Greenland. Fom det andet har Espersen købt Royal Greenland’s fabrik i Koszalin, Polen, der beskæftiger ca. 1000 medarbejdere.

 For Royal Greenland giver aftalen mulighed for yderligere fokus på og investering i selskabets fiskeri, produktion, salg og markedsføring af Nordatlantiske arter såsom koldvandsrejer, krabber, hellefisk og grønlandske torsk. For Espersen understøtter partnerskabet strategien om at kunne tilbyde et komplet seafood sortiment til selskabets internationale kunder.

- Vi tror på, at Espersen, som allerede er vores nabo i Koszalin, vil være i stand til at drive den kombinerede produktion bedre fremad, end vi havde kunnet på egen hånd - til gavn for både vores kunder og vores ansatte. Dertil kommer, at Royal Greenland får frigivet ressourcer til at fokusere yderligere på vores vertikalt integrerede Nordatlantiske forretninger, siger Mikael Thinghuus, administrerende direktør i Royal Greenland.

Aftalen og det nye ejerskab træder i kraft den 1. september 2017.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar