15. juni 2017

Nu skal der ryddes op

Staten rydder op i Grønland efter USA

Danmark afsætter 150 millioner til at
rydde op efter amerikanerne i Grønland.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen havde statens store tegnebog med til gårsdagens Rigsmøde på Christiansø, hvor regeringslederne fra Grønland, Færøerne og Danmark mødtes for at diskutere fælles anliggender.

Løkke og Kielsen underskrev en hensigtserklæring om,den danske stat afsætter i alt 150 millioner. kroner i de næste fem år til oprydning i de efterladte tidligere amerikanske militæranlæg i Grønland. I følge hensigtserklæringen skal der på et senere tidspunkt indgås egentlig politisk aftale.

Rigsmødet blev også brugt til at diskutere det grønlandske forfatningsarbejde. Statsminister Lars Løkke Rasmussen advarede mod en forfatning, der indebærer en de facto løsrivelse fra Danmark. Journalisten Martin Breum skriver i dag på Sermitsiaqs hjemmeside, at det tilsyneladende lykkedes Kielsen og Rasmussen at nå til en form for kompromis, hvor Kim Kielsen på den ene side understregede sit ønske om uafhængighed, men også fastslog, at endnu er intet afgjort.

Kim Kielsen opfordrede til, at den grønlandske forfatningskommission nu får arbejdsro. - Så må vi jo se, sagde formanden for Naalakkersuisut.

Læs Martin Breums analyse af Rigsmødet på Sermitsiaqs hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar