26. april 2017

Nu kommer kineserne

Royal Greenland tilkalder kinesisk arbejdskraft

Kinesisk morgengymnastik bliver nu hverdag
 i Maniitsoq, Qasigiannguit og Uummannaq.
38 kinesere kommer til Grønland og bliver ansat som fabriksarbejdere i midten af maj og i midten af juni i Royal Greenlands tre fabrikker. Royal Greenland får dermed mulighed for at afbøde manglen på arbejdskraften i år og kan forbedre produktionen på fabrikkerne.

De 38 tilkaldte kinesere skal fordeles og ansættes i tre byer, hvoraf 19 ansættes i Maniitsoq, ti i Qasigiannguit og ni i Uummannaq.

- Vi er forhåbningsfulde og tror på, at de vil udføre det arbejde, de bliver ansat til, så produktionen på fabrikkerne kan blive vedvarende, og fiskerne kan indhandle deres fangst mærkbart hurtigere og uden synderlig ventetid, siger koncern HR chef Søren Olsen Damgaard.

Royal Greenland tilkalder i forvejen en del sæsonarbejdere fra andre dele af Grønland. Og i lighed med sidste år vil virksomheden igen i år tilkalde unge Nordjobbere.

 - Vores behov for tilkaldt arbejdskraft viser bare, at der er rigtig meget arbejde at tage fat på ude på fabrikkerne. Vi har brug for langt flere sæsonarbejdere, men har begrænset os for de knap 40 kinesere, da vi jo er nødt til at starte et sted, og fordi vi mener, at det ikke kan forsvares at tilkalde alt for mange folk. Når sæsonen er slut, vil vi vurdere, hvilke yderligere skridt, vi skal tage, siger Søren Olsen Damgaard.

 De 38 kommende kinesiske fabriksarbejdere, der skal ansættes og som skal bo i Royal Greenlands indkvarteringsboliger, skal hvert år have fornyet deres opholds- og arbejdstilladelser hos Udlændingestyrelsen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar