11. april 2017

Fabrik i Uummannaq mangler arbejdskraft

Igen gang i i fabrikken i Uummannaq

Nu er der igen gang i fiskeproduktioen
 i Uummannaq. Foto: Wikipedia
Royal Greenlands fabrik i Uummannaq har igen åbnet for indhandling og startede igen med produktionen den 28. marts 2017. Fabrikken åbnede efter ni måneders lukkeperiode på grund af en gennemgribende renovering, udvidelse og installation af nyt teknisk udstyr.

Fiskerne er glade for igen at indhandle til Royal Greenlands fabrik, men fabrikken mangler arbejdskraft.

 - Det betyder rigtig meget for mig, at Royal Greenlands fabrik igen åbner for indhandling, fordi jeg nu kan indhandle flere fisk og dermed tjene flere penge, siger fisker i Uummannaq, 42 årige Hans Kristian Mørch, der indhandlede 3,3 tons hellefisk søndag den 2. april til Royal Greenlands fabrik. 

Hans Kristian Mørch har fanget sin fangst på to et halvt døgn på isen ud for Uummannaq. Han fisker både med garn og langline og transportere sin fangst i kar på sin snescooter.

 - De 1600 kilo har jeg fanget med garn og de 1700 kilo med line. Jeg har en medhjælper der hjælper mig med mit fiskeri, siger Hans Kristian Mørch. Hans Kristian Mørch skal som alle andre fiskere i Uummannaq bestille en tid, når han skal indhandle til Royal Greenlands fabrik, fordi fabrikken indhandler efter landingsplaner, for at tilpasse indhandling og produktion.

Selv om den nye fabrik har større fryse- og produktionskapacitet, må indhandlingen planlægges, fordi der mangler kvalificeret arbejdskraft i Uummannaq.

- Vi har siden vi åbnede haft udfordringer med mangel på arbejdskraft. Vi startede med at producere hale-og hovedkappede hellefisk, men siden søndag har vi produceret hele hellefisk som vi indfryser. Vi har forsøgt at løse mangelen på arbejdskraft ved blandt andet ved at hente tre medarbejdere fra én af bygderne, og ved at aflyse et kursus for nogle af vore medarbejdere. Så indtil videre har vi til dels løst problemet med mangel på arbejdskraft og starter med at producere hale – og hovedkappede fisk igen onsdag i denne uge. Men, vi har brug for flere folk på fabrikken, så vi kan starte med at producere fileter, siger fabriksleder i Royal Greenlands fabrik i Uummannaq, Kirsten Nielsen Jensen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar