27. april 2017

Et stærkt træk for ungdommen

Skakstormester tilbyder at flytte til Grønland

Henrik Danielsen: - Gennem skak kan børn
 lære koncentration, fordybelse og disciplin.
Skak er svaret på den grønlandske folkeskoles udfordringer. Det mener den dansk-islandske stormester i skak, Henrik Danielsen.

Han har derfor skrevet et brev til grønlandske borgmestre, hvor han tilbyder at flytte til Grønland sammen med sin kone og skabe et grønlandsk skakmiljø i skolerne sammen med interesserede lærere.

"De økonomiske rammer bliver overkommelige, hvis flere kommuner samarbejder, så vi hurtigt kan komme i gang. Grønlandske børns udvikling ligger os meget på sinde, og vi vil gerne være meget mere end blot badegæster, der besøger landet i ny og næ. Til gengæld får Grønland en stormester i skak og et levende skakmiljø, der ikke alene er til gavn for børnene, men også sætter Grønland på verdenskortet og støtter en udvikling til gavn for turisme og erhvervsliv", hedder det i Henrik Danielsens henvendelse til de grønlandske borgmestre.

Det er Danielsens erfaring, at man gennem skak kan udvikle færdigheder, som mange grønlandske børn mangler. Men indsatsen i de grønlandske skoler kræver mere end blot en skakturnering i ny og næ. Mange børn har brug for en solid voksen-kontakt, der er vedvarende.

Henrik Danielsen er stormester i skak og professionel skakspiller. I 2006 tog han orlov fra et arbejde i psykiatrien i Danmark og flyttede til Island, hvor han fik statsborgerskab og  bevilget stormesterløn fra det islandske kulturministerium. Danielsen har erfaringer med skak som pædagogisk redskab fra blandt andet Danmark, Grønland og Namibia.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar