5. april 2017

Fremgang for IA

Siumut gik tilbage

Asii Chemnitz Narup kan se frem til endnu en
borgmesterperiode i den grønlandske hovedstadskommune.
Tirsdagens kommunalvalg i Grønland blev en bet for for Grønlands største parti, regeringspartiet Siumut, der gik seks procent tilbage i forhold til kommunalvalget i 2013.

Til gengæld oplevede Inuit Ataqatigiit stor fremgang og tilslutning - ikke mindst til den siddende borgmester Asii Chemnitz Narup i hovedstadskommunen Sermersooq kommuneqarfik, der fik i alt 2259 personlige stemmer og nu kan tage hul på sin tredje borgmesterperiode. Valgkampen i Sermersooq har været hård, og resultatet kan tolkes som massiv tilslutning til de kommunale planer om en helt ny forstad til Nuuk, Siorarsiorfik.

I alt gik IA 4, 6 procent frem på landsplan i forhold til kommunalvalget i 2013. Partiet fik også borgmesterposten i den kommende Qaasuitsoq Kujalleq kommune, hvor spidskandidaten Ane Hansen fra Aasiaat fik i alt 350 stemmer.

I de øvrige grønlandske kommuner ser det i skrivende stund ud til, at Siumut bevarer borgmesterposterne.

Samlet var der også fremgang til Demokraterne, som gik 1,8 procent frem, mens Atassut blev reduceret med 1,1 procent. Partii Naleraq stillede for første gang op til et kommunalvalg og fik 4,6 procent af stemmerne på landsplan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar