10. september 2016

Drømmen gik i opfyldelse

Officiel åbning af Det Arktiske Hus i Aalborg

Formanden for Arctic Business Network Poul Hededal og
Arctic Consensus-direktør Lise-Lotte Terp havde fundet
de helt store smil frem i dagens anledning.
Ingen fest uden grønlandsk korsang.
- Det Arktiske Hus har allerede haft stor betydning. I huset kommer en lang række mennesker fra blandt andet erhvervslivet, som næppe ville have fundet vej til Umanakvej. Det er af stor værdi for Det Grønlandske Hus, sagde direktør Søren Stach Nielsen i sin tale fredag eftermiddag, da åbningen af Det Arktiske Hus i Aalborg blev markeret med en festlig reception i gården bag huset.

.- Det er en gammel drøm, der hermed går i opfyldelse, sagde direktør i Arctic Consensus Lise-Lotte Terp, der også er bestyrelsesformand i Det Grønlandske Hus, som står som den formelle lejer af den tidligere bankbygning, der nu foruden Det Grønlandske Hus og Arctic Consensus også rummer kontorfaciliteter for  Arctic Business Network, Arctic Education Network, AAUArctic samt Grønlands Rejsebureau.

- Jeg tror ikke, det er tilfældigt, at landets første arktiske hus bliver skabt i Nordjylland, sagde dekan Henrik Halkier fra Aalborg Universitet.

- Landsdelen har en lang tradition for et tæt samarbejde mellem erhvervsliv, det offentlige og forskningsverdenen, forklarede dekanen.

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup Larsen understregede  i sin tale, at Aalborg er kendt for sine tætte forbindelser med Grønland, og lagde i den forbindelse vægt på både Grønlandshavnens betydning og byens tætte samarbejde med den grønlandske hovedstad Nuuk.

Den festlige åbning foregik på en dejlig sensommerdag, hvor deltageren både kunne nyde grønlandsk korsang ved Ikinngutigiit-koret, moderne grønlandsk musik med Ivalu Judithelu og grønlandske specialiter til ganen.

Receptionen var blevet til med støtte fra Arctic Import, der leverede maden, drikkevarerne var fra Business Aalborg og underholdningen var sponseret af Grønlands Rejsebureau.
Der lyttes til talerne. Fra venstre Tina Mogensen, Grønlands Rejsebureau,
Peter Freiesleben, Arctic Import, Steen Royberg, blandt andet formand
 forAalborg Zoo og Torben Steffensen, Jomfru Anegades Ejendomsselskab.
Direktør Søren Stach Nielsen, Det Grønlandske Hus i Aalborg, og
 Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen ankommer til receptionen.  
Marianne Hansen, Prokan Rekruttering og Henrik Halkier, dekan AAU.
Bag Hansen skimtes Damien Degeorges fra Degeorges Consulting.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar