7. juni 2016

Mineselskab i ABN

Tanbreez tror på samarbejde

Tanbreez vil udvinde tre mineraler i Kringlerne. Det røde
er eudialyt, som indeholder sjældne jordarter (REE),
det hvide er feldspat, og det sorte er arfvedsonit, som kan
bruges til tagsten. Tanbreez regner med at udnytte 95 procent
 af det udvundne materiale, så der bliver ikke meget til overs.
- Vi er en del af det grønlandske erhvervsliv - og vi vil gerne samarbejde med andre virksomheder. Det er baggrunden for, at vi nu har meldt os ind i Arctic Business Network, fortæller Bolette Maqe Nielsen fra Tanbreez.

- Vi vil gerne være synlige i Grønland og have adgang til den nyeste viden om at drive virksomhed i landet. Vi er åbne, og vil gerne lære af andre, så vi tror, at ABN er en god mulighed for os, fortsætter Bolette Maqe Nielsen, der også regner med at møde mange potentielle underleverandører i netværket.

Tanbreez er et grønlandsk selskab stiftet af den australske erhvervsmand og geolog Greg Bennet Barnes. Selskabet har søgt om udvindingstilladelse til en stor forekomst af blandt andet såkaldte sjældne jordarter i Kringlerne ved Qaqortoq. Denne tilladelse er endnu ikke færdigforhandlet.

Greg Barnes blev tidligere på året tildelt prisen "Prospector of the Year 2016" af den grønlandske nalakkersuisoq Randi Evaldsen i forbindelse med Greenland Day-arrangementet på PDAC-messen i Toronto.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar