2. december 2015

Aaja ønsker grønlandsk investeringsfond

Finansminister Claus Hjort ikke afvisende

Claus Hjort Frederiksen er positiv over for IA's ønsker,
 siger Aaja Chemnitz Larsen. Foto: IA-folketingimi
IA-medlemmet af det danske Folketing, Aaja Chemnitz Larsen, holdt tirsdag møde med den danske finansminister Claus Hjort Frederiksen for blandt andet at præsentere partiets ønsker om en grønlandsk investeringsfond. Claus Hjort var ikke afvisende over for ideen:

- Claus Hjort var meget enig i, at vi hjemme Grønland har brug for at få mere gang i investeringerne, og jeg nævnte i den forbindelse, at det er mit langsigtede mål at få en investeringsfond med bidrag fra både Danmark og Grønland. Et andet mål for mit parti, og jeg selv, er at vi skal have etableret frivilligt beredskab, så Forsvaret inddrager den grønlandske befolkning i beredskab på land og til søs, siger Aaja Chemnitz Larsen.

Folketingsmedlemmet har den seneste tid holdt møder med en række af de danske ministre. Det er et led i en ny strategi fra det store grønlandske oppositionsparti.

- Vi gik til valg på at være Grønlands frie stemme og at IA ikke repræsenteres af danske partier i Folketinget, men repræsenterer sig selv. Der er derfor en klar forventning om at være med ved forhandlingsbordet fremadrettet. Det er jo altså os der er valgt i Grønland, der har det indgående kendskab, og derfor ved hvor skoen trykker mest på hvilke områder. Ministeren var meget lydhør og udtrykte forståelse, så generelt var det et meget positivt møde, siger Aaja Chemnitz Larsen, der godt er klar over, at årets finanslov ikke giver de store muligheder:

- Finansloven er lukket, men finansministeren vil se på hvilke muligheder der er for at få særbevillinger på de områder, som jeg som folketingsmedlem har fremhævet. Finansministeren virkede generelt positiv og vi afventer nu hans svar på vores udspil

Ingen kommentarer:

Send en kommentar