Grønlandsk iværksætter har succes på hjemmemarkedet
Lilleholm Foods producerer blandt andet moskusprodukter som denne mørbrad. |
Lilleholm blev etableret i 2012, og iværksætterånden hersker stadig i virksomheden, der på kun tre år er virksomheden vokset til cirka 25 medarbejdere. Lilleholm er blevet kendt i Grønland for nyskabende produkter og færdigretter og for et utraditionelt og tæt samarbejde med detailhandel og medarbejdere.
Lilleholm har også haft succes med blandt andet snacks af rejer. |
- Vi er overvældet over den interesse og tillid, forbrugerne har vist os indtil nu. Derfor tager vi næste skridt i samarbejde med Greenland Venture. De bringer os kapital, som vi skal bruge til at vokse – men de bringer også ny viden og kompetence ind i bestyrelsen, og det er lige så vigtigt for os – vi har brug for nogen at sparre med i vores udvikling. For selv om ambitionerne er klare, er ydmygheden fortsat til stede.
Jens Møller og Hanne Anette Jensen, der sammen står bag Lilleholm, siger:
- Vi satser på de fødevarer, det grønlandske hjemmemarked efterspørger. Vi har ikke ambitioner om at blive blandt de største, men vi vil lave ordentlige varer og være en stabil virksomhed, hvor vi så vidt muligt undgår korttidsansættelser.
- De medarbejdere vi har, er motiverede og dygtige, og de kæmper hver eneste dag – dem gør vi alt for at holde fast i, siger Jens Møller.
Virksomheden Lilleholm Food ApS har hovedkontor i Maniitsoq, hvor 16-17 personer i dag på heltidsbasis forarbejder sæl, hval, moskus og forskellige arter af fisk. I Napasoq syd for Maniitsoq er 6-8 personer beskæftiget med saltfisk og vintertørret torsk. Til januar starter Lilleholm med produktion i slagteriet i Kangerlussuaq. Lilleholm laver såvel traditionelle fødevarer og udskæringer som nye produkter, der ikke er set på denne måde før: grønlandske snacks, 5-dages pakker til familier, moskus-spareribs til fest og moskuspizzaer til hverdag – og mange flere. Lige nu eksporterer Lilleholm saltfisk til Portugal, og næste skridt er ørreder til Belgien og Tyskland.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar