19. december 2015

God jul

Det gode samarbejde 

Julehilsen fra formanden i
Arctic Business Network, Poul Hededal.
2015 har været et godt år for ABN. Vi har medvind i et erhvervspolitisk klima, hvor det gang på gang er blevet understreget, at samarbejde over Atlanten er vejen frem – det samarbejde som vi finder så væsentligt, og som er hele DNA’et i vores netværk.

2015 bød på nye muligheder for samarbejde mellem grønlandsk og dansk erhvervsliv, som det også blev anbefalet i en rapport fra Naalakkersuisut og Vækstministeriet i begyndelsen af året – og som blandt andet er blevet udmøntet i, at Vækstfonden har fået mulighed for bidrage til grønlandske projekter.

Kompetenceudviklingen og uddannelse er fortsat en stor udfordring, men alligevel var det en optimistisk formand for Grønlands Erhverv, der gæstede ABN på årets sidste møde. Brian Buus Petersen kunne berette om et grønlandsk erhvervsliv, hvor der er optimisme og tro på fremtiden.Fiskepriserne er stigende og der er igen kommet gang i økonomien. Også råstofsektoren er på vej med spændende projekter, så grundlaget for fortsat udvikling i Grønland er til stede.

I ABN er vi en del af den udvikling – og vi bidrager gerne. I det kommende år byder vi blandt andet på en konference om den arktiske byggeskik, hvor vi sammen med de store producenter vil se på materialer og metoder i fremtidens grønlandske byggeri – og vi planlægger også et forøget fokus på den grønlandske fødevareindustri.

Jeg ser frem til 2016 som et år, hvor Arctic Business Network endnu en gang vil præge det transatlantiske erhvervssamarbejde – og jeg glæder mig. Med disse ord vil jeg ønske alle medlemmer og samarbejdspartnere en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Poul Hededal

Red. anm.: Også redaktøren holder juleferie. Bloggen er tilbage igen 4. januar 2016. Glædelig jul og godt nytår til alle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar