6. august 2015

Nipisa lukket

Sørgelig nyhed for gourmeter
Oprindeligt lå Nipisa i bymidten oven over Maximut,
men flyttede for nogle år siden til det gamle bådværft
i kolonihavnen. Foto: Nipisa
En æra i grønlandsk kogekunst sluttede i weekenden, da restauratør Rune Collin meddelte, at Restaurant Nipisa i Nuuk er lukket.

Restauranten har gennem de seneste 16 år været et fyrtårn i grønlandsk gastronomi, og er blevet kendt over hele verden for bestræbelserne på at sætte grønlandske råvarer på menuen. Restaurant Nipisa har også været uddannelsessted for flere af de kokke, som i dag tegner det grønlandske køkken.

Restauranten var meget mere end en et mødested for nuummiutter, som havde noget at fejre. Restauranten var et udstillingsvindue, som grønlandske værter stolt inviterede gæsterne på, når man skulle vise noget af det ypperste, som Grønland har at byde på.

Restaurant Nipisa var selvfølgelig også det naturlige valg, da Arctic Business Network sidste år samlede deltagerne i Business Ekspeditionen samt netværkets grønlandske medlemmer til en middag efter den årlige generalforsamling, der sidste år fandt sted i Nuuk.

Lukningen sker af økonomiske årsager, siger Rune Collin til KNR.

- Pengene sidder ikke så løst, som de har gjort for nogle år siden. Vores omsætning er faldet i takt med, at der er blevet færre og færre penge i omløb i Nuuk.

Selv om Restaurant Nipisa lukker, er det ikke ensbetydende med, at nuummiut og Nuuks besøgende går glip af Rune Collins kogekunst. Han tiltræder 1. september et job som køkkenchef i Cafetuaq i det grønlandske kulturhus Katuaq.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar