18. august 2015

Borgmestre ønsker tættere samarbejde over Atlanten

Vellykket erhvervsseminar

Borgmester Aasi Chemnitz Narup (mf) og borgmester
 Thomas Kastrup-Larsen beseglede venskabet
 mellem Sermersooq og Aalborg kommuner.
Foto: Arctic Consensus
- Der skal være plads til endnu mere samarbejde.

Det var budskabet under sidste uges Aalborgdage i Nuuk, hvor Aalborg og Nuuk markerede det i forvejen tætte samarbejde mellem de to kommuner.

I forbindelse med åbningen understregede Nuuks borgmester Aasi Chemnitz Narup betydningen af det ligeværdige samarbejde,  og borgmester Thomas Kastrup-Larsen fremhævede vigtigheden af, at de gode samarbejdsinitiativer, som startes under Aalborgdagene i Nuuk ender som konkrete projekter, der skaber vækst på begge sider af Atlanten.

Som en del af det store arrangement holdt Arctic Consensus og Sermersooq Erhvervsråd den 12. august 2015 et innovations- og vækstseminar under overskriften ”Suleqatigiitta – Lad os samarbejde” i Nuuk, Grønland.

- Seminaret var vellykket, fortæller Mette Højris Gregersen fra Arctic Consensus.

Erhvervsseminaret under Aalborgdagene samlede
65 deltagere fra Grønland, Island og Danmark.
Foto: Arctic Consensus
Seminaret fokuserede på vidensdeling og erfaringsudveksling med fokus på nye samarbejdsmuligheder særligt mellem Kommuneqarfik Sermersooq og Nordjylland. Hovedtemaet var innovation som vækstfaktor inden for emner som IT, marineprodukter, infrastruktur, logistik og råstofområdet, viden, uddannelse, finansiering, politisk samarbejde, klyngeudvikling, samhandel og eksport.

I seminaret deltog 65 erhvervsfolk og politikere fra både Danmark, Nordjylland, Grønland og Island.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar