16. juni 2014

Nationaldag fejres i Aalborg

Det grønlandske folk fejrer den nationale kultur på årets længste dag

Den 21. juni fejres i Det Grønlandske Hus i Aalborg.
På lørdag - den 21. juni - er det den grønlandske nationaldag.

Dagen fejres som altid i Det Grønlandske Hus i Aalborg. Der er forberedt et større program, som begynder allerede klokken 11 om formiddagen med flaghejsning og tale ved Aalborgs viceborgmester Daniel Nyboe Andersen.

Herefter går det slag i slag med brunch, underholdning og ikke mindst korsang ved koret fra den grønlandske forening i Nordjylland, Ikinngutigiit, der netop har fejret sit 50 års jubilæum.

Nationaldagen byder blandt andet på korsang med
Ikinngutigiits kor, der her ses på nationaldagen i 2012.
Eftermiddagen byder blandt andet på en kagekonkurrence og slutter med en kaffemik arrangeret af de grønlandske studerendes forening, Avalak.

Om aftenen er der fest for alle interesserede arrangeret af Ikinngutigiit. Programmet for festlighederne kan ses her. Alle er velkomne til denne dag, hvor grønlændere bosat i Nordjylland og nordjyder med interesse for Grønland mødes.

Den grønlandske nationaldag er blevet fejret hvert år siden 1983, hvor dagen blev indført i kølvandet på det daværende grønlandske hjemmestyre. Som nationaldag er årets længste og dermed lyseste dag et naturligt valg for det grønlandske folk, der denne dag fejrer sine nationale og kulturelle livsværdier i fællesskab.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar