3. juni 2014

Den gode vilje

Grønlandsk investorkonference

Den grønlandske undergrund er rig på råstoffer.
- Der er masser af god vilje, men endnu ingen penge på bordet. Det siger formanden for Arctic Business Networks råstofgruppe Flemming Knudsen, efter at han sidste onsdag deltog i en såkaldt investorkonference arrangeret af det danske Erhvervs- og Væksministerium og Naalakkersuisuts Ministerium for Industri og Råstoffer.

Konferencen bød på oplæg fra de to ministerier, kapitalfonden Black Rock Nordic, Den Nordiske Investeringsbank, Eksportkreditrådet og PensionDanmark.

- Grønland skal være konkurrencedygtig på den
 internationale scene, siger Flemming Knudsen.
- Hver især har deltagerne forskellige muligheder for at investere i den grønlandske råstofudvinding, men der er ingen konkrete planer - for investeringerne skal ske på kommercielle vilkår. Derfor er det vigtigt, at råstofmulighederne er rentable - og at den grønlandske regering fører en langsigtet politik. Grønland skal på alle planer være internationalt konkurrencedygtig, siger Flemming Knudsen.

Investorkonferencen er et resultat af den aftale, den danske regering og Naalakkersuisut indgik sidste år om at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal se nærmere på mulighederne for dansk og grønlansk erhvervssamarbejde og investeringer i Grønland. Arbejdsgruppen skal barsle med en rapport efter sommerferien.

Konferencen foregik på Nordatlantens Brygge og samlede cirka 70 deltagere både fra ministerier, pensionskasser, erhvervslivet og de udenlandske repræsentationer i Danmark.

Arbejdsgruppen for dansk-grønlandsk erhvervssamarbejde arrangerede i øvrigt en workshop om spørgsmålet i Nuuk 1. maj i år. Det skete i samarbejde med Grønlands Arbejdsgiverforening og Arctic Business Network.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar