4. juni 2014

Grønlandske studerende lærer om olie

Lærer af erfaringerne fra Angola, Nigeria og Honduras

Den grønlandske delegation på standen
på Geternergy. Privatfoto.
: Jeg er interesseret i at lære mere om, hvordan lande, der udvinder olie sikrer, at de nye arbejdspladser besættes med lokal arbejdskraft.

Det fortæller Inoqut Kristensen, studerende på Ilisimatusarfik, om baggrunden for, at han i disse dage deltager i den store olieuddannelsesmesse Getenergy, der foregår i London.

- Det er essentielt, hvis den maksimale værdi skal være til gode for den lokale økonomi. Lande som Angola, Nigeria, Honduras, Mexico, Uruguay kommer til at fremlægge om deres erfaringer. Derudover er jeg interesseret i at vide, hvad andre landes universiteter kan tilbyde i form af kurser, der omhandler samspillet mellem olieindustri og offentlig forvaltning.

Der er også blevet tid til at studere
den engelske hovedstad. Privatfoto.
I samarbejde med Nunaoil deltager Ilisimatusarfik på messen med en delegation på fem deltagere - både kandidatstuderende og PhD-studerende. Det er første gang, Grønland er repræsenteret ved dette arrangement, som afholdes for tiende gang i år.

På Getenergy præsenteres den nyeste forskning og teknologi inden for uddannelse og træning af folk til og i industrien. Siden messen blev afholdt første gang i Houston for 10 år siden, har den bragt flere end 3000 universiteter, uddannelses-udbydere og olie- og gasvirksomheder sammen - repræsenterende over 60 lande verden rundt.

- Nunaoil har en lang erfaring i at udvikle og ruste vores egne medarbejdere til arbejdet i den spirende olieindustri i Grønland, hvor indsatsen i Nunaoil skal sikre Grønlands interesser. Vi gør et målrettet arbejde for at opnå dette resultat med lokal arbejdskraft, så kontakt og samarbejde med Ilisimatusarfik ligger helt i tråd med vores ønsker om udvikling og fundering af lokal viden om olieindustrien, fortæller økonom og administrator Peter Christiansen om baggrunden for, at det grønlandske olieselskab samarbejder med universitetet i Nuuk.

Peter Christiansen deltager i turen til London og står til rådighed for de studerende med praktisk viden om olieindustrien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar