21. januar 2014

Win-win-vand

Arctic Ice Cap Water skaber arbejdspladser i Grønland og Nordjylland


Vandet udvindes fra strandede isfjelde
 i Diskobugten. Foto: Arctic Ice
Cap Water
Arctic Business Networks nyeste medlemsvirksomhed hedder Arctic Ice Cap Water - og er endnu ukendt i den store verden. Men den har potentialet til at blive stor, rigtig stor, mener grundlæggeren Peder Pedersen.

Virksomheden satser på at producere vand udvundet af smeltet gletcheris fra Ilulissat. Isen stammer fra strandede isfjelde i Diskobugten og fragtes til Danmark i containere. Her er det planen, at vandet skal tappes på flasker på Carlsbergs tapperi i Saltum - og dermed er Arctic Ice Cap Water med til at skabe arbejdspladser i både Grønland og Nordjylland.

Arctic Ice Cap Water satser stort og tror på en fremtid på det enorme kinesiske marked.

- Vi har store ambitioner. Samarbejdet med Carlsberg åbner en masse muligheder. For vi kan nu tilbyde kineserne og andre asiatiske lande adgang til det mest naturlige drikkevand på jorden - på en bæredygtig måde.

Sådan vil Nuuk-virksomheden
emballere vandet fra Diskobugten.
Foto: Arctic Ice Cap Water
Grønlands Selvstyre har givet os tilladelse til at indsamle spredtliggende kælvet is fra gletcherne i Ilulissat for en 20-årig periode. Helt konkret betyder det arbejdspladser i Grønland. Selvstyret får også royalties for alle solgte flasker, så det er en win-win for alle parter, siger Peder Pedersen.

Virksomheden blev stiftet i 2009 og er hjemmehørende i Nuuk. Peder Pedersen oplyser, at man begynder på en prøveproduktion i midten af februar 2014.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar