Fiskeri-ingeniører i Sisimiut
DTU lover, at de studerende både kommer til at røre ved og lugte til fisk på den nye uddannelse, der delvist foregår i Sisimiut. |
- De studerende kommer både til at røre ved og lugte til fisk, lover konstitueret studieleder for uddannelsen, Nina Qvistgaard.
DTU har siden 2017 arbejdet på at udvikle den nye uddannelse i samarbejde med Grønlands Naturinstitut og Grønlands Universitet, med støtte fra Naalakkersuisut og i tæt dialog med det grønlandske fiskerierhverv. Nu mangler kun den endelige godkendelse, som afventer, at det sidste lovgrundlag falder på plads. Den forventes til maj, men uddannelsen kan allerede nu søges til start i september 2019.
Fiskeriteknologi-uddannelsen er tæt knyttet til Grønland, hvor fiskeri og forarbejdning af fisk og skaldyr udgør en meget væsentlig del af erhvervslivet. Derfor tager de studerende også de tre første semestre på ARTEK – Campus Sisimiut i Grønland. Her bliver der stillet kollegieboliger til rådighed, ligesom rejserne mellem Grønland og Danmark, hvor fjerde og femte semester foregår, bliver dækket.
Uddannelsen handler dog ikke kun om fiskeri i de arktiske egne. Med sit brede fokus på udvikling og sikring af et bæredygtigt fiskerierhverv, både samfundsmæssigt, økonomisk og miljømæssigt, vil den være lige så relevant i resten af verden. Og på de sidste tre semestre med praktik, valgfrie kurser og afgangsprojekt kan man tage på udveksling overalt, hvor fiskeri spiller en rolle.
Der findes ikke nogen tilsvarende uddannelse andre steder, så tilrettelæggerne af uddannelsen forventer, at der er jobmuligheder for de færdige kandidater globalt. Uddannelsen udbydes på dansk, så der forventes primært studerende fra Danmark og Grønland, men alle nordisk talende studerende er velkomne.
Læs mere på DTU's hjemmeside.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar