26. maj 2016

Smag på Grønland

Netværksmøde

Stenbiderrogn er en af forårets store grønlandske delikatesser.
Den grønlandske kok Dan Fly Simonsen arbejder til
dagligt i kantinen på borgmesterkontoret i Aalborg.
Smag på Grønland var titlen på en smag-selv-workshop, da Arctic Business Network onsdag eftermiddag holdt netværksmøde i Aalborg.

Den grønlandske kok Dan Fly Simonsen havde kreeret smagsprøver på de typiske grønlandske råvarer med et lille tidens tvist - blandt andet miniburgere med pulled moskus. Arrangementet var sponsoreret af Arctic Group, der er en af virksomhederne i ABN's fødevaregruppe.

Bestyrelsesformand Steen Royberg fra
Aalborg Zoo fortalte om havens planer om
 et grønlandsk temaområde.
Workshoppen var en startskuddet til arbejdet med at planlægge en grønlandsk fødevarekonference, der skal finde sted om et halvt års tid. Arbejdstitlen er "The Greenland Label". Tid og sted er endnu ikke fundet, men netværkets fokusgruppe for fødevarer er netop gået i gang med at sammensætte et spændende og udviklende program, som blandt andet stiller skarpt på de udfordringer, grønlandske iværksættere i fødevarebranchen møder.

Smag på Grønland var en del af netværksmødet, der gik forud for generalforsamlingen. På mødet fik deltagerne også lejlighed til at høre bestyrelsesformand Steen Royberg og kommunikationschef Søren Sørensen fra Aalborg Zoo fortælle om havens visioner om at omdanne en del af Zoo's til et grønlandsk temaområde.

I løbet af eftermiddagen var der indlagt pauser, så deltagerne fik mulighed for at netværke og styrke samarbejdet om den transatlantiske erhvervsudvikling.
Mini-burgere med pulled moskus er et godt eksempel
på grønlandske råvarer med et moderne tvist.
ABN-medlemmerne hyggede sig på en
eftermiddag, hvor networking stod i højsædet.
Smag på Grønland var en af overskrifterne for
på netværksmødet - og det smagte godt.
Søren Sørensen fra Aalborg Zoo vil tage
havens gæster med på "Ekspedition Sikumiut".
De store, lækre, velskagende koldvandsrejer
er en klassiker i det grønlandske køkken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar